Met speciale dank aan sponsor Maatschap Hartlief Lammers en de groep bouwers, is in de rust van de wedstrijd van vanmiddag de nieuwe VAKO-schuur officieel in gebruik genomen.

20191006 vakoschuuropening 01 1000 500    20191006 vakoschuuropening 02 1000 500 

Met de realisatie van de prachtige nieuwbouw van onze club enkele jaren geleden, was er in elk geval nog één wens over, een nieuwe VAKO-schuur. Het "oude kalkhok" waarin de voor de terreinploeg en MO-ploeg belangrijke apparatuur stond stak schril af bij de mooie nieuwbouw. En belangrijker, het voldeed eigenlijk ook al niet meer. Maar de middelen van de club waren min of meer uitgeput en dus was er niet direct iets mogelijk. Totdat Maatschap Hartlief Lammers zijn hulp aanbood en er dankzij de inzet van de groep bouwers van "oud VAKO Zaterdag 3" ineens toch een prachtige nieuwe schuur kon worden gerealiseerd.

20191006 vakoschuuropening 03 1000 500    20191006 vakoschuuropening 07 1000 500 

Tijdens de rust van de met 3:0 gewonnen thuiswedstrijd tegen ZNC richte Koos Koops zich op een koud maar gezellig terras tot Jan Willem Hartlief en de groep bouwers. In een van zijn laatste activiteiten als VAKO-voorzitter memoreerde Koos Koops de geschiedenis van "de schuur" en overhandigde Jan Willem een mooi bord met daarop een dankwoord van de club aan sponsor en bouwers. Daarna richtte Jan Willem Hartlief zich nog tot de menigte en sprak de wens uit dat VAKO nog lang van de prachtige accomodatie en nu ook de schuur zou mogen genieten. 

Daarna toog de groep naar de nieuwe schuur waar de officiele ingebruikname werd gedaan door Jan Willem Hartlief door de champagne te laten knallen en een toost uit te brengen. Voor alle aanwezigen was er nog een klein bedankje van de club en gezamenlijk werd een mooie plek gezocht voor het herinneringsbord.

Edmond Varwijk