Het seizoen 2019/2020 is ook voor de dames weer begonnen. Met vorig seizoen een 5e plaats in de competitie en het winnen van de DFG cup was het seizoen geslaagd en werden de voetbalschoenen ergens achter in de kast gelegd. Er werd afscheid genomen van Esmee Wenno die, mede door vele blessures, toch echt moest besluiten te stoppen. Ook werd er afscheid genomen van Sandra Klein. Sandra was vanaf minuut één bij het damesvoetbal betrokken en besloot dat het na 14 seizoen welletjes was en stopte ook. Beiden werden bedankt voor jarenlang inzet en enthousiasme. 

Eind augustus ontwaakte de groeps-app en moest er weer worden getraind. Met een grote glimlach op het gezicht van trainer Frank Kiers stonden er zomaar 15 dames te trappelen om weer met het nieuwe seizoen te beginnen. Leider (lijder) Jan Hoogenberg heeft een rustige transferperiode gehad, contract van de trainer werd stilzwijgend verlengd en alleen Ingrid Wollerich heeft hij, na weinig onderhandelen, binnen weten te hengelen. 22 speelsters op papier dus voor het komende seizoen, dat moet toch genoeg zijn….

31 augustus stond de eerste bekerwedstrijd op het programma. Ondergetekende verkoos een vakantie boven deze bekerwedstrijd en met nog een aantal afwezigen lag er direct een mooie klus voor Jan. Hij kwam met 3 meiden van Tynaarlo JO19 zodat de wedstrijd toch door kon gaan. Direct een bewijs dat deze samenwerking op meerdere fronten goed is. De meiden van Tynaarlo dragen hun steentje bij en na een lange en warme 90 minuten staat er een mooie uitslag op het wedstrijdformulier 2-1.

Een week later de uitwedstrijd tegen de dames van LEO in Loon. Een verder onbekende tegenstander maar een leuke graadmeter omdat wij deze dames ook in de competitie tegenkomen. Toch weer een krappe bezetting dus tovert Jan weer een extra speelster uit de hoge hoed. Jolijn, normaal gesproken speelster van Tynaarlo JO19, speelt zelf eerst haar eigen wedstrijd, komt op de scooter snel naar Loon toe en scoort direct als ze in het veld staat. Einduitslag : 1-3.

Omdat de andere uitslagen een week ervoor gunstig waren, stond er afgelopen zaterdag niets meer op het spel. De Leider verkoos het zetten van een tattoo boven deze wedstrijd dus aan Frank de taak om ook de laatste poulewedstrijd winnend af te sluiten. De 1e helft zat het team al met het hoofd in de biergarten (waar later in de middag de team BBQ was) want naar 45 minuten stond het nog 0-0. Het besef dat de biertjes misschien nog wel beter smaken na een overwinning werd als goede tip ontvangen want de 2e helft wederom weer veel kansen maar deze keer gingen er toch 6 in. Eindstand 6-0. Op naar de knock-out fase van de beker en…weg het vrije weekend.

De BBQ na de wedstrijd is in de net geopende biergarten. Jan heeft met de opening hiervan een heuse primeur want dit is de 1e in Nederland. De tap met het Duitse bier staat klaar en ook ontbreken de bratwursten niet op de BBQ. Frank begint de avond met een zelfgemaakt quiz, dit was eigenlijk bedoeld als laatste training maar de regel: ‘’na DFG voetballen wij niet meer’’ werd ook Frank duidelijk gemaakt en dus waren er nog een aantal cadeaus uit te reiken. Carien ontvangt het shirt trainingsbeest 2018/2019 en Liza ontvangt de topscoordersbokaal.

20190917 vako dames biergarten

Na de quiz ging de muziek aan en werd de BBQ aangestoken. Het bleef nog lang onrustig…..

Op naar een nieuw mooi seizoen!

Liza Doornbos.