Met veel tevredenheid kan VAKO zondag 2 terugkijken op de voorbereiding. Het tweede kwam zes keer in actie: drie oefenduels werden afgewerkt en evenveel bekerduels stonden er op het programma.

Met DIO Groningen 1 tegen VAKO 2 werd eind augustus begonnen met de oefencampagne en gelijk al stonden er veel nieuwe namen aan de aftrap. Sprake van aanpassingsproblemen waren er niet: na een matige eerste helft volgende een prima tweede bedrijf. DIO werd met 2-4 opzij geschoven. Een week later volgde de tweestrijd met buurman Tynaarlo 1. De groenwitte-brigade van Roelof Rutgers kon geen vuist maken en na rust liep het tweede uit naar een 7-0 overwinning. Op een doordeweekse dinsdag werd geoefend tegen FC Grootegast 2. Een gelijk opgaande strijd met uiteindelijk een 2-2 eindstand op het scorebord.

In de beker kende VAKO 2 geen problemen met haar opponenten. Asser Boys 3 was verreweg de zwakste broeder in de poule. Met liefst 0-23 werden de Assenaren op eigen veld verslagen. Van FC Zuidlaren 2 kwam er ook weinig tegenstand: 7-0 werd het op eigen veld. Afgelopen zondag moest de beslissing vallen in en tegen Gieten (2), een klasse hoger acterend dan VAKO 2. De Gieterheren hadden bovendien eveneens zes punten uit haar twee bekerduels, dus onderling moest duidelijk worden wie er door ging bekeren. Het werd een eenzijdige wedstrijd op het prachtig vernieuwde sportcomplex in Gieten. VAKO was opnieuw heer en meester, al werd dat verschil niet in doelpunten uitgedrukt. Vlak voor en vlak na rust scoorde Patrick Steenbergen twee keer, Jeroen Stelling bepaalde de eindstand op 0-3.

20190916 vako zo2 zijlijn

Uitstekende resultaten en de volgende bekerronde dus, waarbij ook het veldspel vertrouwen geeft richting de competitie. Komende zondag zal zichtbaar worden of dat inderdaad zijn vruchten heeft afgeworpen: Bakkeveen 2, met oud VAKO-spits Michiel B├╝chli, komt op bezoek. Plaats van handeling is het eigen Sportpark Fielliettaz Goethart, de bal rolt om 10:30 uur.