Enkele jeugdteams trainen komende week onder leiding van oud-Fc Groningenspeler Hugo Alves.

Dit seizoen willen we het jeugdvoetbal bij onze club een flinke impuls geven. Daarvoor is er een speciaal programma in ontwikkeling voor de trainers en teams, en ook proberen we enkele keren een speciale gasttrainer voor de VAKO-jeugd te zetten. Komende week wordt hier een begin gemaakt en op woensdag krijgen JO13-1, JO15-1 en JO17-2 training van oud Fc Groningen speler en jeugdtrainer, Hugo Alves.

Hugo Alves Velame voetbalde van 1997 tot 2005 bij FC Groningen. De aanvallende middenvelder begon zijn carrière echter helemaal aan de andere kant van de aarde, namelijk in zijn thuisland Brazilië. Daar bereikte hij na eerst de jeugdopleiding doorlopen te hebben in 1993 het eerste team van CR Flamengo. CR Flamengo is een grote club in de Braziliaanse hoofdstad met een enorme supporterschares. Het is tevens de meest succesvolle club uit de stad en een van vijf clubs in het land die nog nooit degradeerde. Voor hij naar Europa kwam speelde Alves nog voor de andere Braziliaanse clubs EC Bahia en Fluminense. In 1997 maakte Alves de overstap naar Groningen om er acht seizoenen te blijven. Uiteindelijk speelde hij maar liefst 248 wedstrijden voor de Noordelijke trots, waarmee hij dertiende staat op de lijst met spelers met de meeste wedstrijden voor Fc Groningen. 

Na zijn actieve voetbalcarrière stortte Hugo Alves zich in het trainersvak. Eerst als jeugdtrainer bij FC Groningen en SC Cambuur en nu alweer voor het tweede seizoen als hoofdtrainer van de zaterdagselectie van HFC’15 in Hoogkerk.

Aanstaande woensdag traint Alves drie van de VAKO-teams.

19:00     JO13-1 en JO15-1

20:00     JO17-2

De spelers van de teams zijn via de leiders al geïnformeerd over de verandering in hun trainingsrooster voor deze week. Bij de trainingen zijn ook enkele VAKO-jeugdtrainers aanwezig ter assistentie.

Aan de verdere invulling van “Het echte voetbal!”, het programma voor onze VAKO-jeugd wordt momenteel gewerkt. Het bestuur verwacht er op 7 oktober op de Algemene Ledenvergadering meer over te kunnen vertellen.

Edmond Varwijk