Deze week begint VAKO 1 aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De selectie is voor het tweede jaar op vele plaatsen verjongd.

Voor het tweede jaar op rij laat de selectie van het eerste elftal van VAKO een flinke verjonging zien. Deels is dit noodzakelijk omdat een aantal spelers die afgelopen jaren het eerste elftal gedragen en gediend hebben, na de laatste wedstrijd van het afgelopen seizoen afscheid hebben genomen, maar ook omdat de jonge spelers nadrukkelijk voor een plek in de selectie in aanmerking komen.

Nadat vorig seizoen als Emmanuel Manzeza, Stefan Hondeveld, Jim Imminga, Dennis Schot en de nog geblesseerde keeper Tijn Varwijk vanuit de JO19-1 waren doorgestroomd naar het eerste elftal, volgen dit seizoen opnieuw een aantal interessante jeugdspelers diezelfde route. Dit jaar komen Jordy Schuur, Ivar Goedkoop en Parsa Asadnia over. Alle drie zijn afgelopen seizoen al hun debuut in de wedstrijdselectie gemaakt en ook al wedstrijden in het tweede gespeeld, nu maken ze echt de overstap. En eigenlijk geldt hetzelfde voor Jarne Schuiling die heel zijn jeugd bij VAKO heeft gespeeld maar afgelopen seizoen bij SVZ speelde. Hij keert terug bij VAKO net als Tigo Westerhof. Tigo komt over van SV Tynaarlo zoals Jeroen Hummel nieuw bij VAKO is vanuit v.v. LEO.

De selectie van VAKO 1 voor het komende seizoen bestaat hiermee uit:

André Manzeza

Cas van der Wijst (K)

Dennis Schot

Dennis Wollerich

Egar Dekker

Emmanuel Manzeza

Ivar Goedkoop (JO19)

Jarne Schuiling (SVZ)

Jeroen Hummel (v.v. LEO)

Jim Imminga

Jordy Schuur (JO19)

Melvin Nuwolt

Nick Stuifzand (K)

Nino Alink

Parsa Asadnia (JO19)

Patrick Zwiggelaar

Rob Liewes

Roy de Bruin

Stefan Hondeveld

Tigo Westerhof (SV Tynaarlo)

Tijn Varwijk (K)

Tim van Huffelen

De voorbereiding op het nieuwe seizoen van de selectie, dan nog samen met de spelers die voor VAKO 2 staan voorgesorteerd, begint op 12 augustus. VAKO 1 staat komend seizoen onder leiding van de nieuwe trainer-coach Richard Poortman, technische en teamleiding zijn Hendrik van Bergen (keepertrainer), Klaas Evert Gorter en Jaap Lammerts (elftalleiding), Hans van der Bij (verzorging) en Henk Abrahams is de vaste grensrechter. De vacature voor een assistent-trainer staat nog open.

Voor het oefenprogramma van VAKO 1 kijk hier.

Edmond Varwijk