Zaterdag 2 maakt zich met een frisse selectie klaar voor een nieuw seizoen. Maar liefst vijf spelers uit de VAKO-jeugd stappen over naar het team.

Afgelopen jaar waren voor trainer en coach Niels Askes van VAKO Zaterdag 2 niet altijd de makkelijkste. Hoewel hij op papier over een selectie van voldoende grootte beschikte, moest hij in de praktijk soms wekelijks op zoek naar spelers voor de wedstrijd.  Een inspanning die al snel verveelt en dan ook veel energie kost die zeker Niels liever in het voetbal en het team zelf steekt. Hij is dan ook erg blij met de komst van maar liefst vijf spelers uit de eigen jeugd die komend seizoen zijn team versterken en verjongen. Coeno Bosma, Daan Bakker, Kevin Auwema, Wouter Nieuwschepen en Kevin Molenaar kiezen ervoor nu VAKO komend seizoen geen eigen JO19-team heeft, in de Zaterdag 2 te gaan spelen. “Mede dankzij deze vijf nieuwe jeugdspelers is het komend seizoen mogelijk om met een versterkt team op de zaterdag uit te komen. We gaan dit jaar een klasse lager spelen en verwachten nu ook weer lekker mee te kunnen doen in linker rijtje” aldus Niels Askes. 

Doordat een aantal spelers uit de JO19-1 overgaat naar de selectie van onze club en er daarnaast enkele door werk, studie of om andere reden stopten met voetbal bij VAKO, bleven er voor het nieuwe seizoen onvoldoende spelers over voor een eigen JO19-team. Dit betekende voor de JO19-spelers die liefst wel wilden voetballen bij VAKO dat zij zonder team kwamen zitten. Na een aantal prettige gesprekken met Niels Askes en elftalleider Henk Abrahams hebben de vijf besloten gezamenlijk een jaar eerder dan op basis van hun leeftijd nodig zou zijn geweest, de overstap naar de senioren te maken. Zij kunnen nu blijven spelen op de zaterdagmiddag zoals ze ook al bij de JO19-1 gewend waren, iets wat in verband met werk en het vrij houden van de zondag voor andere zaken duidelijk hun voorkeur had.

Zaterdag 2 start de voorbereiding  met de 1e training op woensdag 21 augustus om 19:45. Vervolgens heeft het team de 1e bekerwedstrijd op 31 augustus en de competitie zal 21 september starten. 

Ondanks de mooie aanvulling vanuit de jeugd, zijn ook anderen altijd welkom. Iedereen die twijfelt om (weer) te gaan voetballen, staat het altijd vrij om een keer mee te trainen op de woensdagavond” aldus een enthousiaste Askes.

Edmond Varwijk