Een groot aantal vrijwilligers organiseerden afgelopen weekend het VAKO EF-zomerkamp voor ruim veertig jeugdspelers van 6 tot 11 jaar. In een bonte verzameling van tentjes met je teamgenootjes kamperen en overnachten midden op het voetbalveld van VAKO!

EF Kamp 2019 3

Ook deden bijna tien kinderen die geen lid zijn van VAKO, zaterdagmiddag mee in een voetbalinstuif met voetbalspelletjes, een onderdeel van het zomerkamp dat dit jaar voor het eerst ook voor niet-leden toegankelijk was. Zij konden zo op een leuke manier vrijblijvend kennis maken met VAKO en de leuke sfeer op het zomerkamp.

Dit jaar begon het voetbalkamp met voetbalwedstrijdjes tussen ouders en de jeugdteams gevolgd door een estafette van voetbalspelletjes. ’s Avonds werd een leuke puzzeltocht (vossenjacht) in en rondom de naastgelegen wijk gehouden. De jeugdteams moesten daar verschillende beroepen raden van de mooi uitgedoste vrijwilligers. Na het kampvuur en de knakworst zochten alle kinderen hun tentje op voor een vaak korte nacht, de eerste kinderen liepen al heel vroeg in de zondagochtend weer te voetballen.

EF Kamp 2019 2

De zondagmorgen vol voetbalspelletjes en fruit van sponsor COOP,  werd traditiegetrouw afgesloten met penaltyschieten op twee echte keepers van VAKO.

EF Kamp 2019 4

Na een spannende shoot-out  reikte organisator Ulfert Huizinga de twee Pearl Penalty Bokalen uit aan Dinand Duivelaar en Tygo Draijer. Dankzij de gulle bijdragen van de vele sponsoren gingen alle kinderen met een goodie-bag vol leuke dingen, moe maar voldaan naar huis.

Tot volgend jaar!

Voor meer foto's van het EF-kamp van dit jaar, klik hier of bekijk de video.

 

Vries, Theo Venema