Het is VAKO’s ambitie om leden met veel plezier te laten voetballen én om in elke leeftijdscategorie minimaal twee teams te hebben waarvan het eerste team uitkomt in de 1e klasse van District Noord van de KNVB.

Echter, door verschillende redenen loopt het (jeugd) ledenaantal terug, en is de afgelopen jaren gebleken dat het steeds moeilijker wordt om de VAKO-ambitie waar te maken. Reden om actie te ondernemen!

VAKO introduceert met ingang van het seizoen 2019/2020 “Het Echte Voetbal!” Met dit concept krijgen spelers meer en betere training aangeboden, van beter begeleide trainers.

VAKO ondersteunt dit door met extra cursussenavonden, intervisie en begeleiding de huidige trainers en leiders van meer support en back-up te voorzien. Hands-on, en niet alleen op papier.

Daarnaast wordt, naast de reguliere training, een extra trainingsprogramma ontwikkeld waar spelers die daar behoefte aan hebben, nog meer worden uitgedaagd om hun voetbaltalent te ontwikkelen. Dit zal op een modulaire wijze worden ingevuld zodanig dat de VAKO-keepers beter leren keepen, VAKO-verdedigers beter leren verdedigen, VAKO-aanvallers beter leren aanvallen en VAKO-middenvelders beter leren middenvelden. Hoe ouder je wordt, hoe specifieker de training op je plaats in het elftal.

VAKO heeft voor “Het Echte Voetbal!” hulp gezocht én gevonden bij coryfeeën uit het betaalde voetbal, zoals Ron Jans en Caspar Goedkoop, en ook een aantal eerste elftalspelers heeft aangegeven graag een rol te willen spelen. Daarnaast is VAKO nog met een aantal gast-trainers in gesprek. Al deze mensen denken met ons mee over de juiste invulling, en zijn ook bereid om enkele keren per jaar een training te verzorgen.

De komende zomerperiode wordt besteed om het programma verder invulling te geven en uit te kristalliseren. We houden jullie op de hoogte!

Forza VAKO!

Vragen of opmerkingen? Mail de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of neem contact op met een van de leden van de Jeugdcommissie