"VAKO huet sech gutt mat enger super Presentatioun am Sauerdall Cup in Reisdof zu Lëtzebuerg gewisen. Op engem staarken internationalen tournier huet de VAKO de stäerkste Champion!"

Oftewel: VAKO heeft zich prima gemanifesteerd afgelopen weekend in Reisdorf, in Luxemburg waar een elftal VAKO mannen te gast was bij de Sauerdall Cup. Een sterk deelnemersveld met teams uit Portugal, Duitsland en Luxemburg en bijzondere 7x7 regels (namelijk 6 tegen 6) maakten vooraf dat VAKO toch wat onzeker afreisde vrijdag (in drie delen) richting het Luxemburgse.. Echter ongegrond, want met slechts 1 verliespartij tegen - uiteraard - de Duitser en liefst vier maal winst stond er geen maat op VAKO op deze zonnige zaterdag bij US Reisdorf 47, de gastheer van deze strijd. 

En nog meer goed nieuws want Jeroen Stelling werd door de vakkundige jury verkozen tot Spieler des Tournament en dat terwijl ook oud-VAKO-coryfeeën als Marcel Rozema en Rolf Veerbeek van de partij waren. Een knappe prestatie van Stelling die zijn team uitgebreid complimenteerde in zijn speech!

Het stond als een huis bij VAKO. Jan - voorheen de Dominee - van Dalen en nu Jan - Slotsky - van Dalen dirigeerde op tijd zijn manschappen van de nabij gelegen Camping de la Sure naar het speelveld van de USR. Een uitgebreide warming-up deed Bally - paar minuutjes gepakt - Baalmans, Mike Nobert (hele finale gespeeld), Willem Snuitje Heeling (begeesterd door de CL hymne), Rene Doortuh (scorend en kansen missend), Bert Brandaris Hofstee (heer-en-meester op dit toernooi en door de jury gemist?), Johan Engbie, de al genoemde Rozema, Veerbeek en Stelling en Bert Febo Rona die op geheel eigen en unieke wijze invulling aan het weekend gaf goed en zorgde voor de basis van het succes later op de middag! 

Een mega bokaal kon mee terug naar Vries zondagmorgen en er kan alvast nagedacht worden hoe deze in 2020 te verdedigen!