Niet alleen de lopers van VAKO en Surf zetten bij de traditionele sponsorloop vanavond hun beste beentje voor, ook de Emté deed van harte mee. De lokale supermarkt en sponsor van veel lokale sportverenigingen, ondersteunde de sponsorloop met vers fruit voor alle lopers. Het startschot was vanavond 18:45.

Nu de nieuwbouw klaar is liepen de deelnemers aan de traditionele sponsorloop voor het eerst niet op het trainingsveld maar op het direct naast de VAKO-kantine en kleedkamers geleden Rabo-jeugdstadion. Maar verder is de opdracht dezelfde gebleven, zoveel mogelijk rondjes lopen en daarmee zoveel mogelijk geld inzamelen voor de jeugdafdeling van de eigen club. Geld dat elk jaar zeer welkom is en waarmee veel van de voor de sportbeoefening van de jeugd benodigde materialen worden aangeschaft.

Voor het tweede jaar draagt ook de lokale Emté supermarkt fors bij en wel door alle lopers na afloop van hun sportieve prestatie te trakteren op een gezond stuk fruit. Ideaal voor het lessen van de dorst en goed voor het herstel van het lichaam. Bovendien gezond én lekker.  

VAKO en Surf bedanken de vele deelnemers aan de sponsorloop, hun sponsoren en natuurlijk de Emté voor de bijdrage en inzet bij de sponsorloop.