De vertrouwenscontactpersoon is het eerste aanspreekpunt binnen de sportorganisatie voor iedereen die te maken heeft met grensoverschrijdend gedrag of daar een vraag over heeft en hier met iemand over wil praten. De vertrouwenscontactpersoon is er voor iedereen binnen de organisatie; sporters, ouders, trainers, toeschouwer, bestuurders etc. De vertrouwenscontactpersoon kan het thema in de organisatie bespreekbaar maken en preventieve maatregelen opzetten. Tevens is de vertrouwenscontactpersoon de aangewezen persoon die voor VAKO referenties kan navragen bij een eventuele eerdere club of die toegang kan vragen tot het 'Register plegers Seksuele Intimiatie in de sport', dat door het Centrum veilige sport Nederland wordt bijgehouden.

De vertrouwenscontactpersoon wordt voor een periode van vier jaar benoemd en heeft uiteraard zelf ook een VOG afgegeven. De vertrouwenscontactpersoon is minimaal één keer per jaar te gast in een Bestuursvergadering en Vergadering Jeugdcommissie om daar verslag te doen van eventuele gebeurtenissen tijdens het jaar voorafgaande aan deze bijeenkomst en om vragen rondom het preventie- en integriteitsbeleid bij VAKO te bespreken.

Klachten of meldingen over ongewenst gedrag en vertrouwenszaken kunnen via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of persoonlijk bij VAKO's vertrouwenspersoon mevrouw Jiska Huizing-Weijermans worden ingebracht. Meldingen worden in alle vertrouwelijkheid behandeld om de privacy van de melder en de beklaagde te waarborgen.

Contactgegeven vertrouwenspersoo          
Jiska Huizing - Weijermans    Volmachten 44  Vries    06-14776257 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.           

 

VAKO Bestuur
Juli 2020