Een jaar geleden stonden we samen in een bomvolle kantine het glas te heffen op het nieuwe jaar. In de nieuwjaarspeech had ik het over het VAKO-gevoel, en hoe belangrijk dat is. We wisten toen nog niet dat dat op een heel andere manier belangrijk zou worden in 2020. Ik zou dolgraag vandaag weer met jullie in een volle kantine proosten op 2021. Het mag niet zo zijn, daarom deze keer een nieuwjaarswens op deze manier. Ik schrijf dit alsof ik het naar jullie uitspreek. Ik hoop ook dat jullie het zo “horen”: een oprechte wens aan iedereen die VAKO een warm hart toedraagt.

We hebben het voetbal en de gezelligheid daaromheen een groot deel van het jaar moeten missen. Daarvoor in de plaats hebben vele vrijwilligers zich ingezet om de vereniging levend te houden. De senioren pasten hun trainingen aan, en bij de jeugd werden er op de zaterdagen samen met SV Tynaarlo leuke trainingen en onderlinge oefenwedstrijdjes gehouden. De MO-ploeg ging onverschrokken door het sportpark netjes te houden. Het online rad van avontuur met talkshow “VAKO-inside” en de pubquiz zijn nu al legendarisch. De live uitzending van laatste competitiewedstrijd van VAKO 1, via Youtube,  pakte goed uit. En ten slotte, letterlijk en figuurlijk een mooi lichtpunt: we hebben nieuwe LED-verlichting op het hoofdveld.

De mentaliteit van niet bij de pakken neerzitten, maar kijken wat er wél kan, vind ik fantastisch. Daar blijft de vereniging op drijven. Daarom kunnen we ook positief vooruitkijken naar 2021, ondanks alle onzekerheid die er nog is. De samenwerking met de jeugd van Tynaarlo is veelbelovend. Onze hoofdtrainer Cor Meijer heeft met zijn staf en spelers nieuw elan teruggebracht bij de selectie, wat hij gelukkig zal voortzetten in het nieuwe seizoen. Onze vrijwilligers en sponsoren zijn en blijven enorm betrokken. Ondanks alle onzekerheden reserveren we ook datums voor VAKO 90+1 en het DFG-toernooi.

Een gemakkelijk jaar zal het nog niet worden. Maar we hebben met z’n allen laten zien dat we dat aankunnen. Ik wens namens het bestuur jullie allemaal een mooi, hoopvol, gezond en sportief 2021 met veel voetbalplezier!

Stef Drenth, voorzitter