Ook voor teams met spelers van 18 jaar en ouder is het de komende weken mogelijk om te trainen.

In de eerste reactie op de nieuwe coronamaatregelen is gisteren al aangegeven dat we in afwachting waren van de verduidelijking door de KNVB en de overkoepelende NOC*NSF zoals zij ook bij eerdere maatregelen telkens hebben gedaan. Vanmorgen is die vertaling bekend gemaakt en deze biedt anders dan eerder gedacht ook teams met spelers van 18 jaar en ouder de mogelijkheid te trainen. 

Voor het voetbal betekenen de nieuwe maatregelen op hoofdlijnen:

  • Alle amateurcompetities worden voor de komende vier weken stilgelegd.
  • Volwassenen (18 +) mogen alleen trainen in groepen van vier personen en met onderling 1,5 meter afstand.
  • Voor jeugdteams geldt geen beperking in de groepsgrootte en de onderlinge afstand tijdens de training. Zij mogen onderling trainingswedstrijdjes spelen bij de eigen vereniging.
  • Alle kantines en kleed- en doucheruimtes blijven gesloten.
  • Geen publiek toegestaan op de sportaccommodatie.

De belangrijkste wijziging ten opzichte van gisteren is dat het doomscenario dat spelers boven de 18 geheel niet zouden kunnen trainen gelukkig niet waar blijkt. Seniorenteams kunnen trainen maar de training moet wel zijn opgezet in een vorm voor vaste groepen van 4 spelers. Hierbij moeten zij onderling een afstand van 1,5 meter houden. Bovendien moet duidelijk herkenbaar zijn bij welk groepje iedere speler hoort. 

Seniorenteams die volgens bovenstaande regels willen trainen en daarvoor materiaal of andere voorzieningen nodig hebben, kunnen daarvoor contact opnemen met het bestuurslid seniorenzaken, Patrick Steenbergen. 

Liza Doornbos gaat vanuit de Jeugdcommissie in samenspraak met SVT bekijken wat er mogelijk is voor onze samengestelde teams. 

Voorzitter Stef Drenth zal om misverstanden te voorkomen deze wijzigingen op het eerdere beeld afstemmen met de gemeente. 

Ook voor ons is het een grote tegenvaller dat competities en wedstrijden niet meer zijn toegestaan. Tegelijkertijd zijn we blij dat alle VAKO-leden de komende weken op een actieve manier met onze voetbalsport bezig kunnen blijven. Blijf bewegen en blijf gezond!

Het bestuuur