We zijn blij dat het voetbalseizoen weer van start gaat. Uiteraard houdt VAKO zich aan de regels en adviezen van RIVM, KNVB en de gemeente Tynaarlo en vraagt al haar leden en bezoekers van het sportpark dit ook te doen! Maar hoe zit het nu precies? Regels zijn de afgelopen tijd soms veranderd en er zijn dus regels die landelijk voor alle mensen gelden, en regels en adviezen voor sporters, toeschouwers en horeca.

In onderstaande afbeelding kun je alle regels terugvinden (klik op de afbeelding voor een grotere versie).

0495a onepager begin seizoen voetballer veld Pagina 1 resize    0495a onepager begin seizoen voetballer veld Pagina 2 resize  

 

Omdat het belangrijk is dat we ons er allemaal aan houden en elkaar stimuleren dat ook te doen, voor de sport maar ook voor de gezondheid van al onze leden, bezoekers en vrijwilligers. Sommige van hen zijn op leeftijd en daardoor met een verhoogd risico op ernstig beloop van een eventuele besmetting. Daarom zetten we alles nog op een rij.

Kantine en sportpark
Hier gelden allereerst natuurlijk de algemene regels rondom 1,5 meter afstand en hygiƫne (handen wassen, niezen in elleboog etc). Omdat de kantine onder de horecaregels valt, hebben we daar extra maatregelen getroffen:

 • Registratie van persoonsgegevens bij de entree (hiervoor liggen er registratielijsten klaar, ook is gebruik van smartphone met een online registratie mogelijk)
 • Looproutes
 • Beperkt aantal personen tegelijk in de kantine en aan tafels op het terras
 • Extra bestelpunt voor consumpties (op drukke momenten)
 • Toeschouwers vanaf 18 jaar houden overal op het sportpark ook 1,5 meter afstand. Voor het volledige protocol voor toeschouwers klik hier.

Kleedkamergebruik

 • Voetballers mogen kleedkamers en douches gebruiken.
 • Voetballers van 18 jaar en ouder  moeten daar ook 1,5 meter afstand van elkaar houden.
 • Waar mogelijk verspreiden over meerdere kleedkamers, daar proberen we in de kleedkamerindeling rekening mee te houden. Voorlopig geldt het advies om al omgekleed naar de club te komen.
 • Bij uitzondering is het toegestaan dat iedereen zijn eigen tenue mee naar huis neemt en wast.

Voetballen
Tijdens het voetballen gelden geen beperkingen in afstand. Er worden echter geen handen geschud.

Uitwedstrijden, reizen in teamverband

 • Volgens de richtlijnen mogen mensen uit verschillende gezinnen bij elkaar in de auto, een mondkapje wordt geadviseerd vanaf de leeftijd van 13 jaar.
 • Spelers dienen zelf voor een mondkapje te zorgen! 
 • Teamleiders zorgen bij voorkeur voor een lijst met de namen van alle spelers, begeleiders en chauffeurs. Een voorbeeld document is beschikbaar. (Tip: Vul het in voor heel de selectie en staf en streep door wie eventueel afwezig zijn. Extra spelers of leiders per wedstrijd met de hand toevoegen.)

Voor zowel voetballers als supporters geldt uiteraard ook hier: blijf thuis bij klachten. Door allemaal onze verantwoordelijkheid te nemen zorgen we er samen voor dat het virus zich niet weer kan verspreiden en dat we de vrijheden van nu kunnen behouden, dat we kunnen blijven sporten en dat we allemaal gezond blijven!

Ondanks deze beperkingen wensen we iedereen veel voetbalplezier! Meer informatie is te vinden op de website van de KNVB. Voor vragen kun je ook terecht bij het bestuur.

Bestuur VAKO