De KNVB heeft in lijn met de aanvullende maatregelen die het Nederlandse kabinet bekend heeft gemaakt, de periode dat er niet gevoetbald en niet getraind mag worden verlengd. Ook is gedurende deze hele periode de sportkantine gesloten. Zie hieronder het bericht van de KNVB.

 

Van: KNVB - Amateur- en vrouwenvoetbal 
Verzonden: zondag 15 maart 2020 19:51
Aan: VAKO
Onderwerp: Geen voetbalwedstrijden tot en met 6 april

Beste bestuurder,

Zondag 15 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Sportclubs dienen vanaf zondag 15 maart 18.00 uur tot en met maandag 6 april hun deuren te sluiten. Deze nieuwe maatregelen betekenen dat het amateurvoetbal (veld en zaalvoetbal) in ieder geval tot en met 6 april niet door zal gaan, en tevens dat alle amateurverenigingen geen trainingen, oefenwedstrijden of andere grote bijeenkomsten kunnen organiseren.

Deze beslissing is bedoeld om de verdere verspreiding van coronavirus zoveel mogelijk in te dammen. We begrijpen dat het voor de voetballiefhebber erg vervelend is. Maar dit is onbekend terrein, en daar horen soms drastische maatregelen bij. Ons advies is dan ook om hier gehoor aan te geven en als voetbalbranche hetzelfde te doen door niet te trainen en alles te sluiten. De gezondheid en veiligheid van iedereen staat voorop, we hopen op jullie begrip in deze aparte tijden.

De komende periode gebruiken we om verder na te denken over de beste oplossing om gezamenlijk de competities alsnog tot een goed einde te brengen.

Voor verdere informatie zie www.knvb.nl

Met vriendelijke groet,
KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND

Jan Dirk van der Zee
Directeur-bestuurder amateur- en vrouwenvoetbal

 

Zoals eerder bekend gemaakt, volgt VAKO de aanwijzigingen van de overheid en de KNVB in de bestrijding van het Corona-virus. 

Namens het bestuur van VAKO,

Edmond Varwijk