Op een druk bezochte afscheidsreceptie zijn Job en Tineke Kuipers zaterdag 3 september beiden benoemd tot Lid van Verdienste van VAKO. Ruim 25 jaar hebben zij de kantine beheerd. Voorzitter Koos Koops memoreerde dat Job en Tineke in al die jaren tal van activiteiten hebben georganiseerd, zoals kaartavonden, droppings en dartavonden. Ook zijn zij de grondleggers van het bekende senioren J&T-toernooi. Voldoende redenen voor het bestuur hen te benoemen tot Lid van Verdienste.

Lichamelijk ongemak en leeftijd hebben Job en Tineke doen besluiten te stoppen. Vele VAKO-mensen kwamen zaterdag afscheid nemen. Teams namen cadeaus mee, zoals fotocollages maar ook enveloppes met inhoud. Al met al een passend afscheid van het beheerderspaar, dat zich vele jaren voor VAKO heeft ingezet. Job en Tineke zijn opgevolgd door de nieuwe kantinebeheerder, Egbert Liekstra.

Tijdens de VAKO Aftrap hebben vijf sponsors een contract met VAKO getekend. Onze hoofdsponsors Odink Keukens en Autobedrijf Hazenberg verlengden hun contracten met drie jaar. VAKO 1 speelt dit seizoen in een nieuwe tenue met de namen van onze hoofdsponsors. Daarnaast tekenden drie kledingsponsors een contract. Jan Beuving van Tendenz ict uit Tynaarlo sponsort het tenue van Dames 1 drie jaar en F2Kwadraat belastingadvisering sponsort de trainingspakken van de Dames deze periode.

VAKO 2 zondag heeft ook nieuwe kledingsponsor. Op de shirts prijkt de komende drie jaar seizoenen de naam van Carduso Capital, een investeringsmaatschappij uit Groningen, waarbij onze voorzitter Koos Koops actief is.

Ook VAKO 5 heeft een nieuwe kledingsponsor en wel Buring Bouwservice. VAKO 5 hoopt volgende week voor het eerst in het nieuwe tenue te spelen.
VAKO heeft tevens een nieuwe co-sponsor en wel Heeling Administratie en Aangiften uit Donderen. Dat contract wordt binnenkort ondertekend.
Er zijn nog onderhandelingen gaande met een nieuwe kledingsponsor voor VAKO 3 zondag.