In alweer de laatste bestuursvergadering van 2019 kwamen een aantal positieve ontwikkelingen op tafel net als ook wat pittige uitdagingen. Om met de uitdagingen maar eens te beginnen: hoe ziet de nabije toekomst van ons eerste elftal eruit? We moeten op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer voor na dit seizoen. Het bestuur wil goed richting geven aan het type trainer dat we zoeken. Dat hangt af van de ambitie en de mogelijkheden die we hebben met de selectie en de aanwas van spelers. Het bestuur bespreekt de koers dezer dagen ook met een afvaardiging van de selectie en streeft ernaar om vroeg in het nieuwe jaar een nieuwe trainer voor het volgende seizoen aan te stellen. Het bestuur gaat daarnaast aan de slag om een visie voor de vereniging de komende jaren neer te zetten.

Afgelopen week is er een vervolggesprek geweest met het bestuur van SV Tynaarlo over samenwerking bij de jeugd. Dit seizoen laten we de jeugdleden op allerlei manieren met elkaar kennismaken. Zo doet SVT mee aan ons oliebollentoernooi en laten we JO13 en JO15 na de winterstop een aantal gezamenlijke trainingen doen. In het vroege voorjaar willen we in beeld hebben waar we komend seizoen met teams echt samen kunnen gaan.

De jeugdteams van onze vereniging hebben over het algemeen een mooie eerste seizoenshelft achter de rug. De zoektocht naar een Hoofd Jeugdopleiding heeft helaas nog geen resultaat opgeleverd. VAKO gaat jeugdtrainers actief stimuleren een trainerscursus te volgen. Verder is ons extra trainingsprogramma gestart en hebben aantal teams daar al aan meegedaan met als kersen op de taart, gasttrainingen door Hugo Alves en Casper Goedkoop.

Verheugd zijn we dat het contract met SKID na de zomer met drie jaar wordt verlengd. SKID huurt onze zolder voor buitenschoolse opvang. Een mooie en belangrijke extra inkomstenbron voor VAKO. De MO-ploeg heeft onderdak geregeld voor de nieuwe aanhanger en is druk doende het sportpark winterklaar te maken.

Komende zondag staat er nog een thuiswedstrijd van VAKO 1 op het programma. De opbrengst van de entree/lotenverkoop zal worden gedoneerd aan Serious Request. De dj’s van 3FM doen 24 december ook Vries aan om de bijdragen uit de Vriezer gemeenschap in ontvangst te nemen. VAKO ontbreekt daar uiteraard niet.

Op 5 januari zullen we op de nieuwjaarsreceptie met elkaar het nieuwe jaar inluiden, het jaar waarin VAKO 90 jaar bestaat. Het bestuur wenst voor nu iedereen alvast fijne feestdagen.

Stef Drenth