VAKO bereikte het trieste bericht dat Ubel Tolner in de nacht van 21 op 22 oktober plotseling is overleden. VAKO en Ubel hadden met name in het verleden een nauwe band met elkaar.

Ubel Tolner was in de jaren zeventig, tachtig en begin negentig uitbater van café-restaurant Quatre Bras, op de hoek van de Tynaarlosestraat en de Nieuwe Rijksweg. Jarenlang was Quatre Bras het clubcafé van VAKO. De zondagteams vertrokken er bij uitwedstrijden en niet onbelangrijk, kwamen er na de wedstrijd ook weer terug voor de derde helft. Ubel zat ook in FUN, een groep sponsors rond VAKO 1, die onder meer bijdroeg aan reiskosten voor (student)spelers en uitjes van het vlaggenschip. Ubel is eveneens een aantal jaren elftalleider geweest bij VAKO zondag.

De aanleg van de Verlengde Noordenveldweg, de rondweg om Vries leidde uiteindelijk tot de verkoop van het typerende horecapand. Het pand werd gesloopt om plaats te maken voor de appartementen die er nu staan. Op de foto ziet u het pand. Op de andere foto staat een jonge Ubel Tolner (links) met zijn koks Bart van der Vossen en Rene Doek en de destijds VAKO-trainer Ger van Gelder.

Ubel werd later beheerder van sporthal De Kamp en uitbater van de kantine die tot sportcafé werd omgedoopt. Ubel was medeoprichter van zaalvoetbalvereniging REUZ, die hij tot grote bloei bracht. Veel spelers van VAKO kwamen en komen ook voor REUZ uit.

Wij wensen Alida, kinderen en kleinkinderen veel sterkte toe de komende tijd.

 

  image0