Op zondag 4 september 2016 organiseert de stichting Sportevenement Vries een recreatieve 1/8e en 1/4e triatlon in Vries.

Iedereen kan meedoen. Ben je tussen 8 en 88 en min of min meer sportief? Dan is dit je kans! Meedoen kan individueel of in een team. Inschrijven kan voor een 1/8e triatlon of 1/4e triatlon.
Het onderdeel zwemmen vindt plaats in zwembad De Leemdobben. Het fietsparcours verloopt geheel over verharde wegen. Het loopparcours verloopt deels over verharde wegen en deels over zandpaden.

De afstanden
De af te leggen afstanden van de verschillende onderdelen zijn: 

  • 1/8e triatlon: 500 meter zwemmen (20 baantjes), 20 kilometer fietsen en 5 kilometer (hard)lopen.
  • 1/4e triatlon: 1.000 meter zwemmen (40 baantjes), 40 kilometer fietsen en 10 kilometer (hard)lopen.

RECREATIEVE triatlon
Deze triatlon is een echte recreatieve triatlon. Dat betekent dat er geen prijsuitreiking is. Er is wél een tijdregistratie. Er wordt ook een klassement opgesteld. Na afloop wordt het klassement gepubliceerd opwww.sportvries.nl/uitslagen.

Het is nadrukkelijk de bedoeling dat iedereen op zijn/haar eigen niveau kan deelnemen. Mede daarom kun je ook kiezen voor de mogelijkheid om deel te nemen als team. Hierbij neemt ieder teamlid één van de onderdelen voor zijn of haar rekening.

Je kunt het fietsparcours op een racefiets, een ATB óf op een gewone fiets afleggen en het loopparcours kan zowel hardlopend als wandelend af worden gelegd.