VAKO bereikte het bericht dat Jan van Dalen is overleden op 77-jarige leeftijd. Van Dalen was in de jaren zestig voetballer van VAKO 1 en in de jaren zeventig hoofdtrainer van VAKO. Zijn hoogtepunt was het kampioenschap van VAKO in 1976 in de derde klasse. Op de foto staat hij links bovenaan.

Dat ging niet zonder slag of stoot. Er was groot tumult tegen het einde van dat seizoen, omdat het bestuur niet verder wilde met Van Dalen. Dat terwijl VAKO 1 bovenaan stond in de competitie en de spelers wel door wilden met de trainer.

Het leidde tot protesten met spandoeken tijdens wedstrijden. Hoewel VAKO naar de tweede klasse promoveerde, vertrok Jan van Dalen als trainer. Hij was zwaar teleurgesteld en niet meer terug geweest op het VAKO complex. Simon Zoetebier volgde hem op als trainer.

Jan van Dalen is na VAKO aan de slag gegaan als trainer bij De Wilp en Yde de Punt. Hij is geboren Vriezernaar, maar woonde ook in De Punt. De laatste jaren woonde met zijn vrouw weer in Vries en ze verhuisden onlangs naar het seniorencomplex De Eikenhof, tegenover het voetbalveld.

VAKO wenst Jan’s vrouw Grietje en verdere familie veel sterkte toe met het verlies van Jan. Hij wordt in besloten kring gecremeerd.