Het was zaterdag een bijzondere dag voor VAKO. Tijdens de Aftrapdag werd het nieuwe scorebord op het jeugdveld onthuld, werden de nieuwe opa-en omabankjes in gebruik genomen en startte de het initiatief Fruit in de Rust.

Jan Uittenbroek van JanMar, de Club van Honderd van VAKO en Vries.nu droegen bij aan het scorebord op het jeugdveld. Een wens van de jeugdraad van VAKO, waarin spelers van jeugdteams zijn vertegenwoordigd.

JanMar is de sponsornaam van Jan Uittenbroek. Jan voetbalde in de jaren 80 bij VAKO zaterdag. Daarna was hij leider van het jeugdelftal van zijn zoon Remco. Ook zoon Peter heeft enige tijd in de jeugd gespeeld. Echtgenote Marion kwam graag bij VAKO als trouwe supporter van Jan en de kinderen. Marion is helaas in maart 2016 overleden en middels de sponsoring van het scorebord voor de jeugd wil Jan (en Mar(ion)) graag iets terug doen voor de mooie jaren bij VAKO.

Het scorebord werd gelijk uitgeprobeerd tijdens wedstrijdjes van JO11 en JO9 (E en F-jes) tegen hun ouders. In de rust bood supermarkt Emté de jeugdspelers fruit aan. Gerrit de Wit van Emté deelde de appels, bananen en mandarijnen uit. Het was de start van Fruit in de Rust. Emté biedt de jongste jeugdteams en hun tegenstanders voortaan fruit aan in rust van de wedstrijd. Zo gaat VAKO op weg naar een gezonde club.

De opa- en omabankjes staan al enige tijd bij het C- en D-veld. Ook een wens van de jeugd en de lagere seniorenteams. VAKO-man Hendrik Siegers van Smit Bedum Prefab Beton, bood de bankjes aan. Hij en zijn vrouw Petra kregen naamplaatsjes overhandigd die op de bankjes worden geschroefd.

Een korte video impressie van deze dag is te zien op https://youtu.be/MzZXZzj6myw