VAKO bereikte het bericht dat Nico Knol in de vroege ochtend van 7 september in zijn slaap is overleden. Hij mocht 53 jaar worden.

Nico kennen we bij VAKO de laatste jaren als supporter. In zijn elektrische rolstoel bezocht hij regelmatig de thuiswedstrijden van VAKO 1. Hij leed aan een spierziekte die hem in zijn leven steeds meer beperkte.

Nico was vele jaren bij VAKO actief. Eerst als jeugdspeler en toen dat niet meer ging werd hij leider van VAKO 4 zondag. Op zondagmorgen kwam Nico in zijn rolstoel naar het sportveld. Bij uitwedstrijden hesen de spelers hem op de passagiersstoel van de auto en vouwden zijn rolstoel achterin de kofferbak.

VAKO 4 won niet zo vaak, maar dat lag niet aan Nico. Het ging bij het Vierde vooral om de gezelligheid en voor Nico was het leiderschap een mooie gelegenheid om de sociale contacten te onderhouden met een biertje. Wat opviel was Nico’s humor en positieve karakter, ondanks dat hij niet meer kon voetballen en wij wel.

De legendarische jaarlijkse uitstapjes van VAKO 4 waren het hoogtepunt van het jaar. Nico ging vaak mee, onder meer naar Vlieland, Harlingen en de Achterhoek. De laatste keren ging een verpleegkundige mee die hem verzorgde.

Nico Knol heeft altijd een VAKO-hart gehad. Nadat hij afscheid nam als leider van VAKO 4 bleef hij de club volgen. Hij kende de uitslagen van het eerste, bezocht de klaverjasavonden in de kantine en de thuiswedstrijden van VAKO 1.

Groot respect verdienen Nico’s ouders die tot op hoge leeftijd altijd voor hem klaar stonden, net als zijn broer Fokko en zijn schoonzus Rie.

Nico wordt woensdag 12 september in Assen gecremeerd. VAKO verliest in Nico Knol een trouwe clubman. VAKO zal in het weekeinde op gepaste wijze stil staan bij zijn overlijden.
Wij wensen de familie Knol veel sterkte met het verlies van Nico.