De DFG Cup 2018 zit er weer op! Vrijdagavond was het improviseren door de vele regenval waardoor als alternatief voor het volleybal toernooi de pubquiz werd ingezet. Quizmaster Bart Lammers gidste op zijn bekende wijze de vele deelnemers souverein door de acht rondes heen, inclusief geluidfragmenten en plaatjes van diverse pasta soorten. Het team uit de Etstoel bleek uiteindelijk het meest bekwaam.

Ook op de vrijdagavond stond het 7x7 voetbaltoernooi op het programma en de heren streden dapper in de regen om de schaal. Naarmate de avond vorderde werd het droog en in het kunstlicht pakte Lycurgus de schaal door in de finale Actief uit Eelde te verslaan. Het organiserende team VAKO was in de poulefase al uitgeschakeld.

Dan op de zaterdag met nog een laatste verdwaalde regendruppel ging het heren en vrouwen toernooi los. Vele wedstrijden met mooie goals en richting het einde van de middag toog een ieder naar het zonneterras waar de traditionele penalty bokaal op het programma stond. Patrick Steenbergen bleef ijskoud de beste en nam met zijn team Drs Elfje dankbaar de meter versnaperingen en schaal bitterballen in ontvangst! Zanger Richard zorgde voor de muzikale omlijsting op deze middag waarna het feest later in de avond doroging in de tent.

Zondagmorgen rolde de bal weer en aan het einde van de middag waren de VAKO dames de sterkste door in de finale van Asser Girls te winnen. De heren finale kende een verrassnde finalist met De Talentlozen. Deze jonge honden versloegen in de halve finale Tssoeben maar kwamen in de finale tekort tegen Free Joop dat voor de tweede keer het toernooi won. Huldigingen op het fraaie DFG bordes onder de regen van papier snippers en een prachtig optreden van Niels Span zorgden voor een fraaie afsluiting op het zonne terras van VAKO, en in de zon inderdaad!

 

winnaar dames dfg  free joop