Op 25 mei 2018 treedt de nieuwe privacywet, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking. Als sportvereniging wil ook VAKO daaraan voldoen. Daarom zijn er afgelopen periode al een aantal belangrijke stappen gezet. Zo hebben we intern uitgezocht welke administraties met persoonsgegevens er zijn voor/binnen VAKO, welke daarvan onder onze verantwoordelijkheid vallen, welke persoonsgegevens we daarin bijhouden en of al die gegevens ook noodzakelijk zijn. In de Privacyverklaring die op de VAKO-website is geplaatst informeren we iedereen daarover.

In het kort komt het erop neer dat VAKO een aantal registraties noodzakelijk heeft om als club te kunnen functioneren. Daarnaast is voor een aantal registraties toestemming nodig. Denk aan teamfoto’s op de website van VAKO, jouw naam in een nieuwsbericht zoals een wedstrijdverslag of de teamindeling voor het nieuwe seizoen. Bedenk dat foto’s op verzoek bijna altijd kunnen worden verwijderd en teksten aangepast.

VAKO verzoekt alle leden en vrijwilligers akkoord te gaan met vastleggen van persoonsgegevens. Daartoe ontvangen spelers, trainers en leiders van alle teams komende week een formulier om te ondertekenen en in te leveren. Het formulier staat ook online ter download van ieder ander. Voor kinderen t/m 16 jaar moet een ouder akkoord geven.

Nieuwe leden worden vanaf nu om akkoord gevraagd op het aanmeldformulier.

Ingevulde Akkoordverklaringen kunnen ingeleverd in de bestuurskamer van VAKO of bij de elftalleiding.

Heb je vragen over privacy bij VAKO neem dan contact op met Bas Baalmans, secretaris VAKO via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.