Het was een drukte van belang deze dag op Sportveld De Fielliettaz Goethart in Vries. Al vroeg in de ochtend verzamelde een grote groep VAKO sponsoren zich bij de VAKO kantine om in de regen en de blubber een georganiseerde mountainbike tocht af te leggen. Ondanks het weer een mooie  belevenis die afgesloten werd met een uitgebreide lunch in de VAKO bestuurskamer.

Gaandeweg de dag ging de aandacht van de mountain bikes richting de derby VAKO -SVZ die op het programma stond. Pupil van de week Alain Meijer meldde zich, RTV Drenthe besteeg de tribune voor een verslag en muzikant Albert Hummel posteerde zijn instrumenten al in de kantine voor een  vrolijke muzikale noot na aflloop.

Alle Tamminga, wie anders bij VAKO tegen Zeijen, paradeerde over het hoofdveld bij de aftrap en alle ingerdienten dus aanwezig voor een mooie en emotionele derby. Mooi werd het uiteindelijk vooral voor SVZ dat toch wel verrassend maar ook verdiend met liefst 4-1 won van VAKO. Jorn Kolk, Max de Vries en Merijn Alting (2x) scoorden voor Zeijen, Roy de Bruin voor VAKO..