Afgelopen weekeinde bereikte ons het droevige bericht dat Tonnie Mensing was overleden.

Tonnie was (niet spelend) lid van VAKO en jarenlang sponsor met zijn dakbedekkingsbedrijf. Hij had longkanker en mocht slechts 55 jaar worden.

Tonnie Mensing speelde zelf jaren in VAKO 5, het veteranenteam. Meestal als nietsontziende back. Tonnie was ook goed voor derde helft, met een biertje en een sigaret. Met zijn vrouw Jolanda als supporter. Blessures aan de enkels noopten Tonnie tot stoppen.

Tonnie kwam regelmatig kijken als zijn kinderen, de tweeling Bas en Iris, voetbalden. Bas speelt in VAKO 2 zaterdag en Iris speelde in het Damesteam. Bij festiviteiten bij VAKO was Tonnie altijd aanwezig, zoals bij het nieuwe DFG-toernooi.

Afgelopen zomer na de vakantie met de familie in Spanje ging het bergafwaarts met Tonnie. De kuren sloegen niet goed aan en er waren uitzaaiingen. Tonnie heeft zo lang mogelijk gevochten om bij zijn gezin te blijven, maar vorige week gaf hij aan op te zijn. Tonnie is vrijdagavond ingeslapen.

VAKO verliest behalve een lid en sponsor ook een gezelligheidsmens. Tonnie Mensing wordt donderdag gecremeerd. VAKO heeft afgelopen weekeinde op gepaste wijze stilgestaan bij het overlijden van Tonnie.

Wij wensen Jolanda, Iris en Bas, en Stefan veel sterkte toe met dit zware verlies.

Bestuur VAKO voetbal