De datum van 8 april 2017 vond het bestuur van VAKO een mooi moment de naam Sportpark Vries te wijzigen in Sportveld De Fielliettaz Goethart. Dit in combinatie met de feestelijke opening van onze nieuwbouw.

Waarom deze naam? Zoals bij velen bekend is de fraaie locatie en status van ons huidige sportpark vooral te danken aan de steun van burgemeester Edmond Willem de Fielliettaz Goethart. De Fielliettaz Goethart was burgemeester van de gemeente Vries van 1939 tot en met 1964. De periode waarin in 1953 het huidige sportcomplex is aangelegd en vooral de karakteristieke staantribunes aan beide lange zijden van het hoofdveld zijn aan deze burgervader te danken. Volgens de legende gefinancierd uit een ‘provinciaal potje’ dat als oorspronkelijke bestemming had de aanleg van voetpaden in Tynaarlo.

De Fielliettaz Goethart is erelid van VAKO.

In de bestuursvergadering op 14 februari 2017 heeft het bestuur van VAKO unaniem besloten tot de naamswijziging. Uiteraard in overleg met de familie en na beraad met de gemeente is gekozen voor de naam Sportveld De Fielliettaz Goethart.

Zoon Frans De Fielliettaz Goethart was aanwezig bij de feestelijke opening met zijn vrouw en zoon. Dochter Josephine, woonachtig in Australië, bedankt VAKO via e-mail.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Edmond Willem de Fielliettaz Goethart (Terheijden, 1 juli 1909 - Deventer, 26 mei 2004) was een Nederlandse burgemeester.

De Fielliettaz Goethart was lid van de PvdA.

De Fielliettaz Goethart werd in 1909 geboren in de Brabantse plaats Terheijden als zoon van Rene Louis de Fielliettaz Goethart en van Marie Josephine Pauline Theodine Geeraets.

Hij studeerde rechten aan de universiteit Leiden. Na zijn studie begon hij een ambtelijke loopbaan bij de Gelderse gemeente Warnsveld. In 1939 werd hij benoemd tot burgemeester van de Drentse gemeente Vries. Tijdens de Tweede Wereldoorlog dook hij onder. In 1944 werd hij als burgemeester ontslagen door de Duitse bezetter, die hem verving door een burgemeester van de NSB.

Na de bevrijding keerde De Fielliettaz Goethart weer terug als burgemeester van Vries. Kort na zijn zilveren ambtsjubileum werd hij in 1964 benoemd tot burgemeester van de Drentse gemeente Odoorn. Daar beëindigde hij zijn loopbaan als burgemeester. Na zijn pensionering vestigde hij zich in Gorssel in Gelderland. Hij overleed in mei 2004 bijna 95 jaar oud in Deventer.

De Fielliettaz Goethart was 23 jaar voorzitter van de afdeling Drenthe van de KNVB en werd voor zijn afscheid in 1971 benoemd tot erevoorzitter. Bij zijn afscheid werd hij benoemd tot bondsridder van de KNVB

De Fielliettaz Goethart was getrouwd met Johanna Maria Titia Resius. Uit hun huwelijk werden vier kinderen geboren.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 dfg

dfg2

 brief11