De laatste steen voor de nieuwbouw van voetbalvereniging VAKO is gelegd. John en Nancy Vos van de gelijknamige vishandel uit Vries plaatsten maandagavond 3 april de steen in de hal van het nieuwe clubhuis.

Vrijwilligers Onze Steun staat in de steen gegraveerd. Daarmee willen John en Nancy Vos hun waardering aangeven voor de vrijwilligers die veel werk hebben verzet voor de nieuwe accommodatie. Onder meer hebben vrijwilligers de kantine en bestuurskamer afgebouwd en buiten veel grondwerk verzet en honderden tegels gelegd.

John Vos kocht vorig jaar mei de eerste steen voor de nieuwbouw tijdens een grote VAKO-veiling. De opbrengst van de veiling, een kleine 20.000 euro kwam ten goede aan de inrichting van de nieuwbouw. Deze eerste steen is nu als laatste geplaatst in het nieuwe clubgebouw.VAKO nodigde maandagavond zijn sponsors uit om de nieuwbouw te bezichtigen. Er waren ruim 80 sponsors met partners op af gekomen. De drie hoofdsponsors van VAKO, Odink Keukens, Autobedrijf Hazenberg en Rabobank Assen/Noord-Drenthe, onthulden een nieuw sponsorbord in de hal.

De officiële opening van de nieuwe accommodatie aan de Sportlaan 2 in Vries is zaterdag 8 april. Dan onthult burgemeester Marcel Thijsen van Tynaarlo de naam van het sportveld van VAKO. Ook wordt het nieuwe jeugdveld van VAKO geopend.

Het programma voor 8 april is als volgt:
15.00 - 16:00 Ontvangst, jeugdclinic en opening Rabobank Jeugdstadion
16:00 - 17:00 Officiële opening VAKO nieuwbouw door burgemeester M.J.F.J. Thijsen.
17:00 - 18:30 Hapje & drankje en mogelijkheid tot bezichtiging nieuwbouw
Vanaf 19:00 Afsluitend feest met DJ

Parkeren kan op de naastgelegen parkeerplaats van het zwembad.