Afgelopen week werd VAKO opgeschrikt door het bericht dat Harm de Boer is overleden. Harm, vorig jaar nog verzorger bij onze club, kreeg plotseling een hartstilstand. Hij mocht slechts 56 jaar worden.

Hoewel Harm de Boer in Assen woonde, was hij een echte Vriezernaar en VAKO-man. Hij voetbalde in de jeugd van VAKO als middenvelder. Later speelde hij nog in de senioren. ,,Ik behoorde tot de inboedel van VAKO 3 en 4”, zei Harm in de Presentatiegids van VAKO.

Harm werkte als timmerman bij bouwbedrijf Doornbos en begon enkele jaren geleden voor zichzelf met zijn bedrijf Bouwservice Harm de Boer. Hij had de zaak aan huis in de Noorderes in Assen.

Zijn aanstelling als verzorger bracht Harm vijf jaar geleden terug bij VAKO. Hij was op donderdagavond aanwezig om blessures te behandelen en zat zondagmiddag op de bank bij VAKO 1.

Vorig jaar gaf Harm aan dat hij het te druk had met zijn werk en daarom stopte als verzorger. Een opvolger vinden was niet gemakkelijk en dit seizoen heeft VAKO het zonder verzorger moeten doen.

Harm kwam als hij tijd had nog regelmatig kijken bij VAKO 1. De laatste thuiswedstrijd van VAKO 1 tegen Wildervank was hij ook aanwezig. Harm is na zijn vertrek sponsor van VAKO gebleven.

De schok bij VAKO en met name de selectie was groot toen we het slechte nieuws deze week vernamen. VAKO zal dit weekeinde op gepaste wijze stilstaan bij de overlijden van Harm de Boer.

We wensen Marjan, Harms kinderen en verdere familie heel veel sterkte toe dit zware verlies te verwerken.

Het bestuur