Het was een historisch weekeinde voor VAKO. Zaterdag en zondag gebruikten we voor de laatste keer de oude kantine en bestuurskamer.

Zaterdag en zondag knoopten de spelers en speelsters voor het laatste de veters van de voetbalschoenen voor een wedstrijd vast in de oude kleedkamers. Kantinebaas Egbert Liekstra draaide in de keuken zijn laatste gehaktballen en beide dagen werd er lang nagezeten in de kantine. Uit weemoed sneuvelden al enkele lamellen.

De wedstrijd VAKO 1 – Wildervank 1 was de laatste wedstrijd dat de bestuurskamer werd gebruikt. Op deze plek is menig belangrijk besluit genomen, onder meer de bouw van de nieuwe accommodatie.

Begin deze week verhuizen vrijwilligers de goede spullen naar het nieuwe clubhuis. Maandag en dinsdag zijn de oude kleedkamers nog in gebruik. Woensdag 15 maart is de nieuwe kantine voor het eerst open, en worden ook de nieuwe kleedkamers ingewijd.

VAKO houdt zaterdag 1 april (geen grap) van 9 tot 12 uur een boeldag in de oude kantine. Spullen die niet meegaan naar de nieuwbouw worden voor een schappelijk prijsje verkocht. Denk aan tafels, stoelen, kleding, keukengerei etc. En de oude bar is ook te koop. 

De opbrengst komt ten goede aan de inrichting van de nieuwbouw, waarvoor de laatste puntjes nog op de i moeten worden gezet.