De ijstaartenactie voor kerst van VAKO is er weer een succes geworden. IJsmeester Henk Vissia meldt dat de verkopers deze keer 784 ijstaarten aan de man hebben gebracht. Bijna net zoveel als in 2015 toen er 790 verkocht werden. 
De verkoop zorgde voor een omzet van 5967 euro, een stijging vergeleken met 2015. De netto opbrengst voor VAKO is ongeveer 2200 euro. 
Het viel ijsmeester Vissia op dat verkopers, en niet te vergeten verkoopsters, in een aantal rayons gedurende een aantal jaren constant verkopen, nagenoeg huis-aan-huis. In een aantal rayons schommelt de opbrengt op en neer door bezettingsproblemen en motivatieprobleempjes bij sommige verkopers. Dat is wel jammer.
 
Zonder andere rayonhoofden te kort te willen doen springt er een rayonhoofd bovenuit. Reint Imminga, rayonhoofd Donderen, weet elk jaar weer de omzet te verhogen. Dit jaar was het top met een aantal van 112 stuks en een omzet 809 euro. Reint kreeg zelfs autopech en kwam daardoor iets later, maar het is allemaal goed gekomen.
 
VAKO wil alle overige rayonhoofden, verkopers, bezorgers en firma Vijfschaft bedanken voor hun inzet en in het bijzonder Jannes Hof, de trouwe assistent van Henk Vissia, voor het klaarzetten van bestellingen in de vriescel bij Vijfschaft.