Gaat DFG door? Tuurlijk gaat DFG door! Na een aantal keren afwezigheid ivm Corona staat op 10, 11 en 12 juni de vierde editie van de DFG Cup op het programma. En uiteraard op Sportveld De Fielliettaz Goethart te Vries, waar VAKO de gastheer is.

De stand van zaken tot dusverre: de aanmeldingen bij de herenteams loopt mooi, maar er zijn nog een paar plekjes vrij voor teams uiteraard. Ook het volleybal stroomt mooi vol voor de vrijdagavond. De aanmeldingen bij de 7x7- en de damesteams baren meer zorgen. Tot dusverre te weinig voor een toernooi, deze week wordt hier een beslissing in genomen. Aanmelden kan altijd nog via www.dfgcup.nl 

Drie dagen vol sport, muziek, feest en gezelligheid staan op uw te wachten in dit tweede weekend van Juni. Vrijdagavond barst het programma los met het volleybal toernooi op het hoofdveld van VAKO waar een groot aantal teams elkaar bestrijden om de felbegeerde DFG Volleybal Cup! Een gezellig vervolg met DJ Dennis in de feesttent die naast onze prachtige kantine staat, die uiteraard ook gewoon open is.

Dan vanaf tien uur zaterdagmorgen gaan de voetballers op het grote veld los, voor in ieder geval de heren. De heren zonder de winnaar van de vorige editie Tssoeben. De sportieve activiteiten op de zaterdag krijgen een passend einde met de famous DFG Cup penalty bokaal. Vanaf een uur of vier per deelnemend team één afgevaardigde die onze topkeepers zal bestoken met strafschoppen.

Zodra de laatste strafschop genomen is zal zanger Marco Schuitmaker de microfoon ter hand nemen waarna muziek en feest op het programma staan. Uiteraard in combinatie met een divers scala aan eetmogelijkheden op ons heuse eigen foodplein! Als Marco zijn laatste noot heeft gezongen, staat DJ Dennis alweer gereed om tot in de kleine uurtjes door te gaan.

Zondagmorgen wacht de bal weer voor de teams. De wedstrijden gaan voort tot de beslissende finales. Winnaars, inclusief fairplay bokaal krijgen een welverdiende fraaie huldiging op ons podium waarna DFG’s Kevin Paré de stemming er ongetwijfeld weer helemaal in brengt voor een prachtig muzikaal slotakkoord van de DFG Cup 2022. Wij hopen u te mogen begroeten dit weekend bij de 4e DFG Cup op sportveld De Fielliettaz Goethart te Vries bij VAKO!

Zie ook https://youtu.be/hsmC4VFp8mA

 Bron fotos: vries.nu