We schrijven zaterdag 16 april.
 
Een inhaal weekend.
 
Ditmaal Asser Boys op het programma. Als Vako 5 alles goed doet kan het op 7 mei thuis kampioen worden tegen Fit Boys. De eerste hobbel was Asser boys. De wedstrijd begon goed, Vako 5 was de betere ploeg en dwong meerdere kansen af, maar die kansen waren niet weggelegd voor zelfbenoemde spits Stan Alink. Nee, Stan kreeg het voor elkaar om 200% van de kansen om zeep te helpen. Even later liet Jordy zien hoe het wel moest door een goeie actie die hij keurig in de korte hoek schoof. Vako kreeg nog wat kansen om de 2-0 te maken maar die lieten ze liggen mede dankzij goed keeperswerk van de tegenstander.
Vako 5 gaf zelf eigelijk niks weg.
 
2e helft 
 
Vako begon goed aan de 2e helft. Hetelfde beeld als de eerste helft, kansen maar geen goals. Dan treedt een oude voetbal wet in werking : wie zelf zijn kansen niet afmaakt krijgt ze tegen. Deze voetbalwet bleek maar weer eens waar te zijn. Een voorzet vanaf de zijkant die normaal toch makkelijk weg te werken is, maar niets was minder waar. Marnick maaide knullig over de bal heen waardoor de spits van Asser Boys vrij voor de keeper stond op 5 meter en hij faalde niet. 1-1. Het zou nog een lastige laatste 25 minuten worden. Asser Boys drong meer aan maar Vako 5 verdedigde prima en gaf heel weinig weg. Het was ook Vako 5 dat in de omschakeling gevaarlijk was. Stan werd weggestuurd en stond vrij 1 op 1 met de keeper. Ditmaal faalde hij niet, maar de vlag ging redelijk discutabel omhoog en er werd gefloten door de zeer slecht fluitende scheidsrechter, die nog geen enkele goeie beslissing had genomen. Stan schoot op goal en dat vatte de scheids op als wegschieten van de bal en Stan kreeg daar volslagen onterecht geel voor. Vako 10 minuten met 10 man (de scheids maakte daar 15 van).
 
Asser Boys begon te drukken en werd wat gevaarlijker, maar Vako 5 liet in die 10 minuten iets beter spel zien en combineerde ook goed. Goeie 1-2 van Beerens en Ivar, en Rick die daarna keurig Ivar wegstak en die faalde niet 1 op 1 met de keeper. Vako moest de laatste paar minuten nog even billen knijpen. Maar ze trokken verdiend aan het langste eind.
 
Niet goed wel 3 punten, weer een overwinning dichter bij het kampioenschap. Volgende week staat Glimmen uit op het programma tot dan